Malac je kriv za sve!

Kao što rekoh, sve oko Goa počelo je kao zezanje kada smo postali brucoši na Elektronskom fakultetu (ELEFu). Iz IV6 tamo smo otišli Ljilja, Šica, Dule, Rade, Dejan i ja-Željko. Pored nas bilo je dosta i naših kolega iz Sremca i Bore, kao i sa košarke, tako da sam se lično osećap kao na domaćem terenu. Da ne kažem kao u gimnaziji..

Naši asistenti su takođe uglavnom bili brucoši u svom poslu, tj pripravnici. Među njima se posebno isticao Dragutin Mitić - Malac, sa katedre za elektrotehniku, koji je po izgledu i ponašanju više pripadao našoj generaciji nego profesorima. Za njega je zapisano u istoriji Goa da je bio “glavni krivac” što se ta igra uopšte pojavila i razvila na našem fakultetu, a zatim i u Nišu.

Brzo smo primetili da se svakodnevno oko njega okuplja nekoliko starijih studenata i u pauzama igraju neku čudnu igru sa belim i crnim kamenčićima. Nije mu mnogo trebalo ubeđivanja da se i mi priključimo toj grupici! To su već bili veterani Đera, Milanče, Kare, Đokica, Laza Debeli, koji su istovremeno i upravljali studentskom organizacijom (tada FOS) i imali su svoju bazu na petom spratu. 

Go ima jednostavna pravila, koja se brzo uče, i vrlo brzo je desetak nas već počelo “ozbiljno” da se igra! Od naših tu smo bili Raša, Dejan i ja. Ostali su obilazili, gledali i smeškali se...
Uskoro se čekalo na red u prostoriji FOS da se odigra partija Goa! A iza svega je stajala priča o Gou našeg asistenta Malca i lakoća sa kojom nas je učio, uz istovremeno održavanje distance i profesorske strogoće.